Tanácskozás a gyermekvédelemről

Idén került sor a Család- és Gyermekjóléti Központ 20. konferenciájára, melyet 2018. február 28-án,

a XV. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Dísztermében tartottunk.

A gyermekvédelmi törvény értelmében minden tavasszal áttekintjük a XV. kerület gyermekvédelmi helyzetét, külön hangsúlyt fektetve az együttműködés hatékonyabbá tételére. Az éves tanácskozások célja, hogy a kerületben gyerekekkel, vagy gyerekes családokkal foglalkozó szakemberek találkozzanak, beszéljenek az elmúlt év tapasztalatairól, tanulságairól, gondolkozzanak azon, mit kellene tenni ahhoz, hogy jobb legyen a gyerekeknek. A jelzőrendszer beszámolói mellett minden évben kijelölünk egy közérdekű témát, amit meghívott előadók segítségével járunk körül. Idén a lakhatási szegénység témájában jártas szakértőket kértünk fel, hogy osszák meg velünk tapasztalataikat.

Hajdu László polgármester személyes történetekkel színesített nyitóbeszédét a jelzőrendszer szakembereinek beszámolói követték. Az iskolai védőnők, a területi védőnők, a bölcsődék, az óvodák, a házi gyermekorvosok, az iskolák képviselői összefoglalták területük tapasztalatait. Az Aranyhíd Gyermekek Átmeneti Otthona, a SZÉRA Családok Átmeneti Otthona, a XV. kerületi Pedagógiai Szakszolgálat és a BRFK XV. kerületi Rendőrkapitányság vezetői bemutatták intézményeik gyermekvédelmi tevékenységét.

A Család- és Gyermekjóléti Központ vezetőjének és jelzőrendszeri koordinátorának összefoglalója után Misetics Bálint szociálpolitikus a lakhatási szegénység okairól, a megszűntetését célzó szükségszerű szociálpolitikai intézkedésekről beszélt, Carlos Lattes Pavez, a SZÉRA vezetője pedig bemutatta a XV. kerületben működő, példaértékű, szakmai összefogást, amely hathatós segítséget nyújt a kerületben élő rászorulóknak.

A tanácskozást Németh Angéla alpolgármester köszöntője zárta.

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-09-17 08:20:16
Belépés

Elfelejtett jelszó