Népi kézműves foglalkozás a Fiókában

A lelkes fabrikáló palánták - a tavalyi évhez hasonlóan - ezen a délelőttön is elmerülhettek a kézműveskedés örömeiben. Mindenki izgatottan és tettre készen várakozott, mit sem sejtve arról, hogy mit is tartogat mindannyiunk számára a közös kézműveskedés. Lóri bácsi gondosan előkészítette csoportos mókázásunkhoz a terepet. Voltak, akik kicsit megszeppentek az előttünk álló feladatok láttán, de hamar túllendültünk a kezdeti nehézségeken, s feszült figyelemmel, illetve pompás kakaós kaláccsal vetettük bele magunkat a „munkába”.

A jókedv később sem hagyott alább, ezermesterünk odafigyelt arra, hogy mindenki belecsöppenhessen a népi világ gazdagságába. Többféle játékot, ékszereket készítettünk, nádszálból dudát, sámánfával kötelet sodortunk, papírt merítettünk, fekete dióból nyakláncot - színes fonalakból pedig karkötőket alkottunk. Közben ízes népi történetek, mesék hangoztak fel, megfűszerezve „ügyes-bajos” dolgunkat a nyár közepén. Mikor már elfoglaltságunk dandárjában jártunk, az eső is megirigyelte jókedvünket s úgy látta jónak, hogy hevesen csatlakozik hozzánk. Munkakedvünket azonban cseppet sem hátráltatták a körülmények, befejeztük a megkezdett feladatokat.

Nagy örömet jelentett a gyerekek számára az együtt eltöltött idő, egymásnak is sokat segítettünk, nagyokat beszélgettünk, s nem utolsósorban kirándulhattunk régi hagyományaink világába. 

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-09-17 08:20:16
Feltöltve: 2018-09-03 08:31:27
Feltöltve: 2018-09-03 08:30:38
Belépés

Elfelejtett jelszó