ISMÉT A SEHOLSZIGETEN…

A mesebeli nevű Seholszigeten (ami létezik, mégpedig 10 km-re Váctól, Nőtincsen található) többször jártunk nyári programon, így jól ismertük a helyszínt.

A gyerekeknek létrehozott természetközeli, lovardával, indiántáborral, izgalmas játszóterekkel, kis állatkerttel beépített élménypark a kicsiknek és kamaszainknak is nagyon tetszett. A mostani kirándulásra szülőket is hívtunk. Csapatunkban a legkisebbek 4 év körüliek voltak, Dédink pedig …. Nos, ő korban valódi Dédi, valójában kortalan, hiszen nagyon fitten és a csoporttal egy iramot tartva töltötte velünk a napot.

 

Kényelmes autóbuszutunk után a gyerekek sietve lecsapták bázisunkon a holmijaikat, majd rohantak körbenézni, kipróbálni, megsimogatni, gyönyörködni, csúszni, hintázni, pörögni, ugrálni, kergetőzni, mert itt aztán ezt mind lehet.  

Ez a körbenézelődés eltartott pár órán keresztül. A magasra telepített figyelőállásból Lüszit, az alpakát, a lámákat, és a szamárpárt lehetett nézni. Az állatsimogatóban a kecskéket, juhokat, kutyákat, a madárházban az arany-, ezüstfácánokat, dauerolt tollú galambokat, kakadukat, papagájokat, Mucust, az ormányos medvét, és párját volt érdemes csodálni, de a nyúlfarm is népszerű lett. A Csibetanodában most a kopasznyakú és a gatyás tyúk mamák néhány hetes kopasznyakú kiscsibéket és bugyogós kiscsirkéket terelgettek. Előttük gyerekeink gyakran guggoltak, hiszen valóban nagyon vicces látvány a csirkeovi.

Ebéd előtt a Tincsi Lokomotívon száguldottunk egyet. A zötyögő kisvonat átszeli a parkot, a falut, elkanyarodik a horgásztóhoz, megmássza az emelkedőt, és lezúdul a völgybe. Mindeközben magnóról zakatol, hevesen dudál, tülköl, sistereg és süvít.  

Még a kissé flegmának tűnő kamaszaink is nevettek, fütyültek rajta, úgy tűnt, hogy élvezték☺

Ebéd után jórészt az erdei játszótéren ugrált, csúszott, hintázott a gyerekcsapat (és az anyukák is!!!), ahol a csigás csúszópályán, vesszőhajóhintán, vesszőkosárban lehetett bulizni, de a felfedező hajlamúak ellátogathattak a mély erdő sötétjébe is. 

Hazafelé a buszban mély csend honolt. A kicsik is, nagyok is elaludtak. Néhányan küzdöttek az álomkórral, és csendben beszélgettek, de a Fáradtság letarolta csapatunkatJ.

Azt kaptuk a visszajelzésben, hogy nagyon jó volt! Mi is így éreztük!:)

 

Évi, Orsi, Andi&Andi, Mirna

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-09-17 08:20:16
Belépés

Elfelejtett jelszó