ÉVES TANÁCSKOZÁS 2015. március 31.

 

ÉVES TANÁCSKOZÁS

2015. március 31.

 

A gyermekvédelmi törvény értelmében minden tavasszal áttekintjük a XV. kerület gyermekvédelmi helyzetét, külön hangsúlyt fektetve az együttműködés hatékonyabbá tételére. Az éves tanácskozások célja, hogy a kerületben gyerekekkel, vagy gyerekes családokkal foglalkozó szakemberek találkozzanak, beszéljenek az elmúlt év tapasztalatairól, tanulságairól, gondolkozzanak azon, mit kellene tenni ahhoz, hogy jobb legyen a gyerekeknek. Célunk, hogy szorosabb együttműködés kialakításával még eredményesebbé tegyük a XV. kerületben élő gyermekek védelmét.

Idén 2015. március 31-én tartottuk meg a gyermekvédelmi konferenciát a Polgármesteri Hivatal Dísztermében, melyen a XV. kerületből kb. 120 szakember vett részt.

Az Éves Tanácskozást megnyitotta Németh Angéla alpolgármester. A program gerincét minden évben a Fiókával, a gyerekek érdekében együttműködő partnerek, az ún. jelzőrendszer tagjainak beszámolói adják. Idén Tyukász Tamás, a KLIK XV. tankerületének igazgatója üdvözölte a konferencia résztvevőit, és ismertette az iskolai gyermekvédelmi munkával kapcsolatos álláspontját. Az egészségügyi szolgáltatók nevében Dr. Nagy Ilona házi gyermekorvos és Királyné Obenausz Judit védőnő, a nevelési-oktatási intézmények részéről Szluka Istvánné bölcsődevezető, Molnár Katalin óvodavezető és Mártáné Grünwald Katalin gyermekvédelmi koordinátor, a kerületi rendőrkapitányság nevében pedig Gyöngy Krisztina ifjúságvédelmi előadó számolt be tapasztalatairól. Takács Péter, az Újpalotai Családsegítő Szolgálatnak, Kelemen Gábor, a SZÉRA Családok Átmeneti Otthonának, Léránt Ildikó a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XV. kerületi Tagintézményének társintézmények és Bősze Valéria az Aranyhíd Gyermekek Átmeneti Otthonának vezetője is értékelte XV. kerület gyermekvédelmi tevékenységét és a jelzőrendszer együttműködését.

A szakemberek beszámolói mellett minden évben kijelölünk egy közérdekű témát, amivel meghívott előadók segítségével járunk körül. Ebben az évben két előadást hallgattunk meg a speciális szükségletű gyermekek ellátásának nehézségeiről. Muth Vera pszichológus a gyermek- és ifjúkori hangulatzavarokról, valamint az öngyilkosság veszélyéről beszélt, Jávori Ildikó gyógypedagógus pedig bemutatta az Eleven Team figyelemzavart és hiperaktivitást felismerő és kezelő szakértői programját.

 

A konferencia végén Gráczer Irma, az ESZI igazgatója megköszönte a szakemberek éves munkáját. Németh Angéla alpolgármester pedig zárszavában tájékoztatta a résztvevőket a pénzbeli és természetbeni juttatásokat érintő jogszabályok és helyi rendeletek változásáról, majd megköszönte a jelenlévőknek a részvételt.

 

ESzI „Fióka” Gyermek- és

Ifjúságjóléti Központ

Százné Orosz Krisztina

egységvezető

Betűméret: A A A
Állásajánlatok
Feltöltve: 2018-09-17 08:20:16
Belépés

Elfelejtett jelszó